Door mijn vroege aankomst in het hotel, en het feit dat hier Ruhetag is, lig ik weer op tijd in mijn bedje. Via alle mogelijke Duitse tv zenders probeer ik het weerbericht te volgen. Het blijkt dat dinsdag noord en midden Duitsland nog steeds veel regen gaan krijgen en dus besluit ik alle geboekte hotels te annuleren en mijn heil (mag ik dat zo schrijven in Duitsland?!) zuidwaarts te zoeken.

Via Booking.com.com vind ik een geschikt hotel noordoost van Ulm en dus is dat mijn doel voor vandaag. Om kwart voor 9 rij ik weg bij een stralend zonnetje. Met temperaturen tussen 10 en 15 graden is het een perfecte motordag. Maar blijkbaar ben ik de enige die hier zo over denkt wat het eerste 1,5 uur kom ik niemand tegen.

De kilometers schieten onder me door en in een prettig tempo zak ik verder zuidwaarts af. Een broodje en kop koffie bij een winkelcentrum volstaat om weer verder te cruisen.

Helaas krijg ik van het gekozen hotel een berichtje dat zij ook Ruhetag hebben. Daar heb ik geen zin in en ik besluit het hotel te annuleren en verder te rijden. Het is immers perfect weer en ik voel me nog steeds uitstekend. Ik zet koers naar Ulm. Hier zal zeker een slaapplek te vinden zijn zonder Ruhetag.

Ik voel me nog steeds prima en bij het binnenrijden van Ulm besluit ik dat ik eigenlijk nog wel verder wil rijden. Immers, ik ben niet ver meer van “ mijn geliefde Alpen”. Bij het tanken app ik met een Bm-er (bekende Maasbrachtenaar) waarvan ik vernomen heb dat hij in Oostenrijk aan het rijden is.

En dus rij ik door naar Berwang. Wat volgt is een beregezellige avond waardoor dit verslag iets te laat geplaatst is. Verder details moet ik jullie helaas onthouden ;-).

Bijna 600 km vandaag bij aangenaam temperatuurtje en droog weer. Flitsmeister heeft goed werk verricht en ook de lasercontrole werd tijdig herkend. Mooie omgevingen en uiteindelijk de Alpen. Conclusie; een heerlijke motordag!

Written by