De voorgeschiedenis mag inmiddels duidelijk zijn. Dus als je dan eindelijk weer op pad mag, dan is dat niet het juiste moment om te klagen. Vandaar dat dit een louter positief verslag wordt.

Na een klein ontbijtje vertrok ik om ongeveer kwart voor 9. Veel eerder had geen nut, immers moest ik “achter de regen aanrijden”, zo had ik opgemaakt uit alle weerberichten en -websites Via Nieuwstadt reed ik Duitsland binnen. Ondanks dat ik zelfs bewust langzamer ging rijden, begon het al snel toch te plenzen. “Ach, bij Leverkusen was het weer droog”, zo had ik gisteren nog beredeneerd.

Hoewel het vervolgens tot aan mijn hotel niet meer gestopt is met regenen hier een aantal positieve conclusies;

  • Het motorpak is ruim een uur waterdicht.
  • Laarzen en handschoenen bijna 1,5 uur
  • Handvat- en Zadelverwarming helpen heel goed tegen nat en kou.
  • Dankzij de kortste route was ik al voor 13 uur in mijn hotel.
  • Een warme douche van 20 minuten is zalig
  • Ik hoefde geen insecten van mijn vizier te verwijderen.
  • Elk goed hotel heeft een droogruimte.
  • Al voor 14 uur kun je aan het bier.

En nu maar hopen dat morgen nóg positiever wordt….

Written by