BCB trip 2011: Harz

Begin juli was de eerstvolgende BCB trip. Hier het verslag.

Hotel;

Het hotel waar we sliepen was hotel Rehberg in Sankt Andreasberg. Hotel was prima, evenals het eten.

De Routes;

Inmiddels zijn in totaal 6 routes klaar. De heen en terugreis zijn opgedeeld in secundair en (bij slecht weer) snelweg.

Het verslag:

Op 1 juli 2011 was het weer zover. Na het nodige voorwerk van Peter om een mooie route uit te stippelen en een hotel te boeken voor een lang weekend, vertrokken we vrijdagmorgen richting Duitsland. Dit jaar was de bestemming Het Harzgebirgte, grenzend aan het voormalige Oost-Duitsland. We verbleven in het plaatsje St.Andreasberg in hotel Rehberg.

We konden wel zien dat Peter goed zijn huiswerk had gemaakt! In het hotel had men tevens een Balkan grill restaurant! Vlees, bier en schnapps in overvloed aanwezig, als het weer nu nog zou meespelen kon het weekend al niet meer stuk. Hierover later meer………….!

Dit jaar zouden 7 personen deelnemen aan het BCB motorweekend! Uiteindelijk werden dit 6 personen, omdat Mark Monnens ivm de drukte in hun bedrijf geen vrijaf kon nemen. De volgende personen hebben zich wel aan het weekend gewaagd; Peter Sleuters alias Peterke!, Geert Jan Lebesque, Bert Koster, Jo Metsemakers, Roland Metsemakers en Peter Steskens.

Voordat het op 1 juli van start zou gaan, had Peter iedereen nog uitgenodigd voor een bijeenkomst op vrijdag 24 juni in JZK. Die vrijdag was iedereen aanwezig, behalve ondergetekende, om een en ander al te bespreken en de routes te uploaden via één PC op onze Garmin navigaties! Dit om de verschillen tussen de routes op de Garmins te beperken.

Tevens werd er op deze avond “geloot” wie dit jaar het verslag mag maken over het BCB motorweekend. Het is of de duivel er mee speelt, maar net de persoon die niet aanwezig is, ondergetekende dus, wordt “uitgeloot”. Maar alles komt goed, hé jongens……..!!!!!!!!!!

Vrijdag 1 juli;

09.00 uur; iedereen is netjes op tijd aanwezig bij Peter en Diana thuis op de Wilhelminalaan. De motoren zijn allemaal afgetankt en bepakt met motortassen en/of koffers. Na het nuttigen van een, nu nog, lekker bakkie koffie, maken we ons gereed voor het vertrek. Na we gecontroleerd hadden of iedereen dezelfde route had geopend op de Garmin, secundair heen, en Bert zijn Bluetooth headset gelinked had met de navi (dit heeft hem het hele weekend achtervolgd), werden we om ca. 09.30 uur uitgezwaaid door Diana, Renate en de schoonouders van Peter en Geert-Jan.

Bij het verlaten van de oprit waren de navigaties het al niet eens; 50% linksaf en 50% rechtsaf. We zijn uiteindelijk rechtsaf geslagen en bij het oversteken van de eerste rotonde op de Wilhelminalaan hebben we de motoren aan de kant gezet omdat we al niet meer compleet waren. Tijdens het wachten sloeg de Varadero van Peter af en weigerde daarna te starten; CA.09.35 UUR EINDE MOTORWEEKEND BCB!!!!! Dit zou de kortste motortocht ever zijn geweest! Maar hoe of waarom is nog steeds niet duidelijk, maar Geert-Jan was op weg naar Peter thuis om de accu-kabels te halen, heeft Peter de motor een halve meter verplaatst en opnieuw geprobeerd te starten. En ja hoor; VERVOLG MOTORWEEKEND BCB.

We vervolgen de route richting St.Joost waar we de A73 opgaan richting Roermond. Bij Roermond/Empel gaan we de grens over op de A52 langs Mönchengladbach! We rijden door over die Autobahn bis Düsseldorf. Daar gaan we een stuk door Die Stadt, via Derendorf. Bij Elberfeld-West gaan we Die Autobahn A46 op, richting Wuppertal. Op het knooppunt A46/A1 gaan we verder op de A1 richting Werl. Bij Una nemen we de A44 en verlaten we vervolgens de Autobahn richting Vierhausen –Ense (Bremen).  Natuurlijk zijn we onderweg ook al eens bij een tankstation gestopt voor een kopje koffie te nuttigen!

We hadden gepland in Warstein iets te gaan eten, maar na enkele rondjes gemaakt te hebben door het Bierstadje, hebben niet echt iets naar onze goesting gevonden en voor Italiaans of Grill gerecht was het nog iets te vroeg!!! Uiteindelijk zijn we in Brilon, helemaal uitgemergeld van de honger gestopt bij Bäckerei Linnenweber. Geert-Jan was zelfs al zo verzwakt dat hij de motor niet meer rechtop kon houden bij het oprijden van de verhoogde stoeprand…. Gevolg; beschadigde beschermkappen en afgebroken hendel voorrem! Gelukkig kon hij gewoon verder…zeker nadat we allemaal iets achter de kiezen hadden. Denk hierbij aan bv; Schlemmer Körner Brötche, Käse Schlemmer, Bienenstich, Donuts und eine Texas stange……mmmmmmmmmmmmmmm!!

Zonder echt noemenswaardige problemen onderweg, alleen op Jo na die onderweg in de file bij een Duitser onder de motorkap wilde kijken wie daar woonde, hebben we via een mooie route om ongeveer 17.30 uur onze eindbestemming bereikt!  Kamerindeling; kamer 16/ Peterke. & Bert ; kamer 25/ Peter & Geert-Jan ; Kamer 20/Jo & Roland. Hier hebben we het weekend ingeluid met een lekker koel glaasje, voor ons onbekend bier, Binding! Een nieuwe term van Peter; “schönes Bier”. En wat eet men in een Balkan grill restaurant? Jazeker; Rauber-grillteller!

Zaterdag 2 juli;

Om 09.00 uur ontbijten! We hadden afgesproken om 10.00 uur te kunnen starten aan onze route; Harz tour Noord! Een afstand van 221,1 km! Bij het hotel lag 100 meter verderop een tankstation waar we voor aanvang van de route eerst allemaal de motoren konden afvullen.

Bij vertrek was het al grijs en bewolkt, wat niet veel goeds voorspelde. Onderweg hebben we dan ook de nodige buien te verduren gehad. Dit was zeker heel erg jammer, omdat het echt een geweldig mooie omgeving was. Mooie meren en rivieren omgeven door bossen en natuurlijk voor ons motorrijders prachtige wegen met mooie lange bochten en korte strakke bochten. Voor ieder wat wils! Alleen zonde dat het grotendeels nat was onderweg, waardoor we toch veel rustiger en met verstand de bochten ingingen…. Verder waren veel wegen hersteld door er nieuwe stukken in te leggen, waardoor het heel moeilijk te onderscheiden was wat nieuw, nat of oud wegdek was! Het was een LAPPENDEKEN!

Na het passeren van enkele mooie plaatsen zoals, Osterode am harz en de Pfauenteich, stoppen we bij Zum Auerhahn in Goslar im Oberharz. Hier nuttigen we allemaal een tasje soep en koffie om een beetje op te warmen! Daarna vervolgen we de mooie route waarbij we ter hoogte van Bad Harzburg de voormalige Oost Duitse grens overgaan. Als we op een gegeven moment in een plaatsje, ik dacht Blankenburg, staan te wachten op Peterke, realiseren we ons pas dat we in de voormalige DDR staan. We zagen het achteraf eigenlijk ook wel aan de oude en in andere stijl gebouwde huizen!

Om ca. 15.30 uur arriveren we weer in St.Andreasberg in hotel Rehberg. Hier besluiten we omdat we tussen de middag toch iets te weinig hebben gegeten een warm tussendoortje te nemen. Dan wordt er een aanvang gemaakt met het kaartevenement, de rode draad, van het weekend; Heldens toepen!

Om ca. 23.00 uur gaan bij Peterke en Bert de kaarjes uit en maken we einde aan deze eerste dag in het Harzgebirgte. Buiten heeft zich het weer voor de dag erna al aangekondigd!!

Zondag 3 juli

Om 09.00 uur wederom iedereen aan het ontbijt. Alleen buiten waait het hard, is het grijs zover men kijken kan en het regent onafgebroken. Dan weer zacht en dan weer hard. We besluiten op ons gemak te ontbijten en daarna maar weer te gaan Heldens toepen. Hopende dat het tegen de middag opklaart!! Voor vandaag stond de route Harz zuid op de planning.

Echter tegen de middag werd het er zeker niet beter op. Verder was Roland erg grieperig! Zeker aangestoken door Peter die deze symptomen vrijdag al vertoonde in combinatie met het slechte weer op zaterdag! We besluiten om deze dag de motoren te laten staan en een wandeling te maken naar het dorp! In het dorp hebben we met 5 man een lekkere spaghetti genuttigd en Bert een Harzer Schmorwurs!

Hierna zijn we weer terug omhoog gewandeld naar het hotel waar we de kaartmarathon hebben voortgezet. Het klassement van deze kaartmarathon zou Peter gaan ophangen in JZK. Voor het geval Peter het klassement “kwijt geraakt is”; de verliezer was Jo en de winnaar was Roland!

Effe voor Jo; we hebben nog geen datum wanneer we de motoren kunnen brengen om ze te laten poetsen door jou????

Maandag 4 juli

Afwijkend van de andere twee dagen gaan we vandaag om 8.00 uur ontbijten om zo rond 09.00 uur te kunnen vertrekken. Ook nu is het wel grijs, maar de weersverwachtingen voor vandaag zijn goed! Na het afhandelen van de betalingen door Peterke en afscheid genomen te hebben van de “bijzondere” maar leuke eigenaren van het Hotel, gaan we op pad. Route secundair terug! Dit is grotendeels dezelfde route zoals we gekomen waren!

Zo rond de middag hebben we eindelijk een gelegenheid gevonden om een kopje koffie te nuttigen. Daar het toch ook al middag is, besluiten we er maar meteen de lunch van de te maken, met een Strammer Max en/of Hawai Toast! Na de lunch heeft Peter het idee de route naar huis aan te passen, zeker omdat we zondag ook al niet hebben kunnen rijden en nu buiten het zonnetje zijn gezicht laat zien. De nieuwe tussenpunten op de navigatie worden Winterberg en Olpe in het mooie Sauerland! Hier treffen we nog enkele mooie wegen waar we het rubber van de banden hebben kunnen laten werken. Het laatste stukje naar Köln en van Köln naar huis is het effe lekker doorblazen op Die Autobahn!

Om ca. 17.00 uur arriveren we z’n vieren bij Juffrouw Zonder Kop op de Bovenste Straat. Hier worden luidkeels ontvangen door de vaste Zondagmorgen groep van bij JZK die ook een gezellig weekendje achter de rug hadden!  Zo’n 20 minuten later arriveren ook Peterke en Geert-Jan die het iets rustiger aan hadden gedaan op de terugweg!! Na het nuttigen van een lekker bakkie koffie en een flesje water besluiten we naar huis te gaan om lekker te kunnen douchen!

Hierbij willen we Peter zeker nogmaals bedanken voor het samenstellen van een prachtig weekend. Verder willen we Peterke bedanken voor het maken van de foto’s tijdens het weekend en zeker niet te vergeten de rest ook die er een te gek weekend van gemaakt hebben.

Roland!

Klik hier voor de foto’s van deze trip