Midweek Motorvision 2009: De Vogezen

Medio september 2009 organiseerde Motorvision haar jaarlijkse Midweek. Als bestemming was dit jaar gekozen voor de Vogezen, met eerst een korte etappe naar de Eifel. De eerste nacht sliepen we bij Lex in zijn Onroad café in Leimbach. De volgende morgen reed Lex, als voorrijder, met ons mee naar de Vogezen. We zijn in dit geval dus Lex, Richard, Hans, Peter Sleuters en ondergetekende. Met name de deelname van Peter Sl vond ik wel fijn; tenminste één bekende, en ‘s avonds op de kamer toch nog ff “plat kalle”.

Ons uitvalsbasis in de Vogezen was Les Tronces, in Barbey-Seroux. Een hotel dat gerund werd, herstel; eigendom is van een Brabander genaamd Wim. Acht jaar geleden is Wim neergestreken (waarschijnlijk met een luchtballon of zo) boven op een of andere berg waar hij is begonnen de bouwval die wij nu kennen als Les Tronces op te knappen. Acht jaar verder is Wim er in geslaagd deze bouwval om te toveren tot een gezellig onderkomen. En niets te nadele van zijn werkzaamheden; waarschijnlijk heeft Wim nog 8 jaar nodig om het de benaming Hotel waardig te maken. Daarbij gerekend dat Wim meer interesse heeft in de renovatie dan in zijn gasten werd het een bijzondere midweek.

We mogen wel stellen dat we de Vogezen grondig verkend hebben. Col de la Schlucht, de Grand Ballon, en Ballon d’Alsace hebben we zowel links als rechtom gereden.Vandaar dat we nog een dag hebben vrijgemaakt voor een stukje cultuur. Deze dag hebben we het voormalige concentratiekamp Natzwiller bezocht en zijn een kijkje gaan nemen bij de loopgraven uit W.O. 1. Mede door het uitstekende weer dat we deze midweek hebben gehad is het een heerlijke vakantie geworden met prachtige wegen en super bochten.

Een bijzonder dank je wel aan Lex, voor het (na-)bewerken en voorrijden van de routes.

Hier de link naar de foto’s van deze trip