Aangezien ik inmiddels weet waar Abraham de mosterd haalt, heb ik de afgelopen (ruim) 30 jaar menige motor versleten. Op deze pagina een overzicht hiervan.

1. Honda Transalp XL600V

Mijn eerste motor, een Honda Transalp. Moet begin jaren 90 zijn geweest. Destijds nieuw gekocht. Perfecte motor om het motorrijden onder de knie te krijgen. Zo groen als gras hiermee een trip gemaakt dwars door Spanje.

2. YamahaTDM 850

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De opvolger was een Yamaha TDM 850. “Meer motor”, sneller, zwaarder, sportiever. Helaas heeft hij een reis naar Frankrijk niet overleefd. Hierna volgde (door werk gerelateerde redenen) een motor-loze periode van 9 jaar.

3. Honda Varadero XL1000V

In 2006 waren de motorkriebels niet langer te onderdrukken en na een korte flirt met een crossmotor en een oud Transalpje kwam deze 2e-hands Varadero. Geen ABS en met een carburateur waardoor medereizigers blind mijn benzinelucht konden volgen. Zoop erger dan zijn baasje. Maar een heerlijke motor die me nooit in de steek heeft gelaten. Met de komst van deze motor ontstonden ook de diverse trips, waarover elders op deze website nog veel meer te lezen is.  Ruim 10 jaar en dik 60.000 km mee afgelegd.

4. BMW R1200GS

In 2017 kwam mijn gedroomde motor; een 2e-hands BMW GS, gekocht in Duitsland. Op de trailer en zelf de import, toelating, keuring (bij sneeuw en -10 graden) geregeld. Wat een heerlijke motor! In 5 jaar ruim 55.000 km gemaakt met altijd een glimlach op het gezicht.

5. BMW R 1250GSA

Gekocht in 2021. Was niet voorzien maar dankzij de gunstige mogelijkheden door de inruil van de 1200 was het een offer-you-can’t-refuse. Groot, groter, groots; hij is zwaar, hoog, met een beer van een tank. Maar ook met alle bellen en toeters voor selecteren van rijmodi, elektronische hulpmiddelen, noem maar op. Een perfecte reismotor.