Vandaag een kort verslag bij ’t slapen gaan.Gisteren vroeg gaan slapen en vanochtend best goed ontbeten. Rond 9.30 uur vertrokken voor een rondrit van zo’n 260 km die ons tot in Gibraltar zou brengen.

Over de dag, beetje hetzelfde als afgelopen 11 dagen: fantastisch weer (tot 28 graden), magnifieke vergezichten en heerlijke wegen om te rijden. Oh wacht….

Wat dat laatste betreft, die vogel ging vandaag niet op. Wegdek had ’t grootste deel vd dag de nodige ”mankementen” zal ik maar zeggen. Maar op de een of andere manier stuiterden we wel lekker over ’t asfalt en was ’t ook weer niet zo slecht als menige Belgische of Franse klote-weg. Laat ik ’t er op houden: slecht maar rijdbaar.

Rond enen passeerden we de grens met Gibraltar. Voorafgegaan door het plaatselijke chapter van de GHD’s, de Hells Angels op hun bekende Harley-Davidsons die ons de snelste route door de file toonden en waarmee we bij de luchthaven nog even op de foto gingen (foto is wrs te vinden op hún website). Nu hoop ik niet dat onze burgervader dit verslag ook leest, want dan zouden er wel eens sluitingen op de Nassauhof en de Maasbrachterweg kunnen volgen.

Enfin, eenmaal in Gibraltar wilde PSL graag de zuidkant bezoeken maar PST had dat item al eens van z’n bucketlist afgestreept. Na een half uur troffen we elkaar weer bij de Burger King aan Spaanse zijde van de grens. Been there, done that got the picture. Ook voor mij nu m’n laatste bezoek aan dit oord, 6 dagen voor Nederland er z’n EK-deelname kan veiligstellen (mocht ’t zaterdag niet lukken).

Helaas voor mij was de route over de start- en landingsbaan van Gibraltar-airport alleen nog maar voor fietsers mogelijk, motorverkeer ging met een tunnel naar de andere kant.

Toen in anderhalf uur retour naar Ronda. Na douchen nog even de stad verkend en de toerist uitgehangen en de zonsondergang bewonderd.

Pintje in Irish Pub (sort of…) en heerlijk gegeten.

Daarna weer vroeg naar bed, maar niet voordat ik dit nog snel in mekaar heb geflanst.Morgen de laatste motor-dag :'( …. In 240km terug richting Malaga (Benalmádena om precies te zijn), maar daarover morgen meer. Adiós.

Written by