Nauwelijks vertrokken of onze verslagen lopen al op achterstand! Hoogste tijd voor een update, dus bij deze dag 1 en 2.

Waar we normaal vertrekken met onze motoren, uitgezwaaid en met een “groepsfoto”, was het nu PSL die met de auto onze oprit op kwam rijden. We vertrokken immers niet met de motor, maar met het vliegtuig. En dus waren we beide gewapend met onze Decathlon tasje dat precies voldeed aan de cabinlugage van Ryanair.

In Weeze verliep alles vlotjes tot dat we moesten boarden. Er was, zo bleek achteraf, een probleempje met de verlichting waardoor we uiteindelijk ruim een half uur te laat vertrokken.

Eenmaal geland namen we de trein naar het centrum van Malaga en niet veel later checkten we in bij Hotel Sur. Daarna snel “ de stad in” voor een biertje en avondeten. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk op een zaterdagavond en uiteindelijk landen we in het restaurant precies tegenover ons hotel. Waar we geen spijt van hebben gekregen want zowel eten als biertjes waren voortreffelijk.

Zondag zijn we eerst gaan ontbijten om vervolgens Malaga, inclusief haven en strand te verkennen.

Plichtsgetrouw als we zijn, deelden we de mening dat we het niet te laat en niet te zaat mochten maken, aangezien we maandagochtend op tijd bij de motoren wilden zijn. En dus was het een unaniem besluit om op tijd een terrasje te zoeken. Het zonnetje scheen, het bier smaakte goed en onze kennismakingen met Engelsen, Schotten en Nederlanders was gezellig.

Zo gezellig dat we ons moesten haasten voor de (voor PSL noodzakelijke) siësta. Het had niet veel gescheeld of we hadden het avondeten gemist. Gelukkig waren we nog op tijd wakker, al was de echte animo een beetje verdwenen. Na het avondeten werd snel het bedje opgezocht. Morgen krijgen we onze motoren en start de Andalusië trip echt….

Written by