Wellicht dat de trouwe lezers het niet gewend zijn maar bij deze (eind september) een nieuw verslag. We (de 2 P’s) zijn namelijk een lang weekend onderweg naar en in het Sauerland. De reden hiervoor is om te bezien hoe onze fysieke gesteldheid is met het oog op een mogelijke trip naar Andalusië.

En dus vertrokken we vanmorgen voor een relatief korte route. Na een goed uurtje snelweg belandden we in het Sauerland. Het grootste deel van de route is gelijk aan mijn 1e route Dui-Tsjechië, maar die ik door erg veel regen heb moeten aanpassen.

Het begin was gelijk goed, met heerlijke bochten en goede wegen. Dit kon ik me nog herinneren al liep ca. 2 maanden geleden het water als een kleine rivier over deze zelfde weg.

Bij perfecte temperaturen van 20 tot 24 graden schoot het lekker op. Alleen voor de gewenste koffiestop kwam geen gelegenheid. Uiteindelijk hebben we geluncht bij Hotel Laarman in Lennestadt.

Biertje van het huis

De route naderde ons hotel tot op enkele meters, maar we hadden een extra lus ingebouwd in oostelijke richting. Aangezien het weertje nog steeds prima was werd ook de lus in rap tempo verslonden.

Waldorf & Stattler

Het hotel, Haus Dumicktal, verwelkomde ons met een eerste biertje, waarna we naar onze uitstekende kamer gingen. Inmiddels houdt PSL zijn noodzakelijke siësta en zit ik lekker buiten op een bankje voor jullie dit verslag te schrijven.

Ons Hotel Dumcketal
Ons hotel Dumcketal

Morgen meer….

Written by