Zondag 11 juni worden we wakker na een heerlijk nachtje slapen. Zeker voor ondergetekende die de nacht ervoor als een volleerde fakir op een spijkerbed had gelegen. Het hotel, onderdeel van de B&B keten verrast ons met een (verhoudingsgewijs) uitstekend ontbijt. Niet veel later stappen we op onze motoren voor de laatste, lange etappe huiswaarts. Ca. 700 km hebben we voor de boeg vandaag. Na een goede 5 minuten draaien we de peage op en bevinden ons op een vrijwel geheel verlaten Franse autosnelweg. De kilometers glijden onder onze banden door, en met een stevige kruissnelheid laat de bodem van de tank van GJ zich voorzichtig zien. Precies 250 km hebben we er op zitten als we het eerste tankstation opdraaien. Naar blijkt heeft PSL gekozen voor een eigen, aangepast tempo, dat we natuurlijk goed kunnen begrijpen. GJ en ondergetekende houden het tempo er goed in en rond 13 uur zijn we bij de 2e geplande tankstop, Capellen in Luxemburg.

Niet alleen de tanks zijn leeg, ook onze magen kunnen weer wat vulling gebruiken. Een broodje en een frisdrank later beginnen we aan de laatste stint van deze dag. Eenmaal in Nederland aangekomen besef ik hoe frappant het is: We reden de afgelopen week bijna 2800 km door half Europa, probleemloos. Maar kom in Nederland op een driebaans snelweg op een zondag en werkelijk iedere malloot wil op de middelste of linker baan rijden. Uiteindelijk is de rechter baan de snelste weg huiswaarts, en noodgedwongen nemen we deze ook veelvuldig.

Gedurende de dag hebben we PSL kunnen volgen op de app en via whatsapp berichten, maar wanneer we enige tijd na onze aankomst vernemen dat ook hij veilig thuis is, zijn we blij en tevreden dat ook deze reis (met alle perikelen vooraf en tijdens) zonder noemenswaardigheden is afgesloten.

’s Avonds sluiten we gezamenlijk af met een barbecue en een biertje en concluderen dat we alle drie blij zijn weer thuis te zijn. Maar ook dat we ondanks het inkorten, ondanks het instabiele weer, ondanks de vreemde voorbereiding, en ondanks alle verrassingen onderweg, terugkijken op een paar gezellige en mooie dagen samen!

 

Written by