Na een zéér goed ontbijt (hotel Hesperia was ook wat dát betreft het beste wat we tot nog toe hebben gehad) vertrokken we vanochtend om 10.15 voor een rit van zo’n 285 km. Eerst door ’t Parque Natural de Hornachuelos om daarna snel richting Sevilla te rijden.

Cordoba was vanochtend haast uitgestorven, er was nauwelijks verkeer op de weg, dus dat schoot lekker op. Blijkbaar is de zondag ook de dag in de week dat de motorrijdende Spanjolen hun brommert uit de schuur halen, want vandaag zaten er een hoop op de weg. Helaas hadden ze allemaal hun spiegels al op marktplaats gezet…. Rijden kunnen de meesten niet en opletten, ho maar.

‘S ochtends reden we door een prachtig mooi gebied met heel veel kort draaien en keren, maar door de ochtenddauw en wat lage bewolking was de weg vochtig en waren de afgevallen bladeren veranderd in een glibberige pulp. Voorzichtigheid was dus geboden. Desondanks een heel mooi stuk en toch vlotjes door kunnen rijden.

Na de tankstop veranderde de omgeving, de en werd ook het karakter van de weg anders. Lekkere bochtencombinaties wisselden zich af met korte rechte stukken. Héérlijk rijden, en de zon had inmiddels de laatste restjes laaghangende wolken weggebrand:)

De track werd alleen maar beter en de route steeds plezanter, richting de lunchstop heerlijk kunnen knallen.

De lunch, een lekkere burger voor mij voor een prijs waar je gisteren in Roermond geen biertje van kon betalen :D. En wat PST had, daar is de jury nog niet over uit.

Inmiddels was ’t ook tijd om de kleding te wisselen, polo’s met lange mouwen werden ingeruild voor korte exemplaren en een blik op de weersverwachting voor de komende dagen leert dat de regenpakken en de koude-uitrusting weggegooid cq diep weggestopt kan worden :).

Na de lunch vond PST een sinaasappelboom om een mooie foto bij te maken. Deze is tzt te bewonderen in The Sub.

Daarna eerst nog een heerlijke route, al werd het rijplezier voor PST wel bedorven door weer wat van die onervaren (?) tegenliggers die niet op hun eigen weghelft kunnen blijven…. Het laatste stuk werden we ”geëscorteerd” door drie Spanjolen voor ons, die er wel goed de sokken in hadden. Onze aankomsttijd slonk ’t laatste anderhalf uur met 25 minuten ;).

Rond 4 uur waren we in Sevilla. De korte tocht door de stad toonde ons al véle bezienswaardigheden. Voor PSL was ’t wel de hoogste tijd voor een broodnodige siësta, PST ging ”effe” ruim 7km door de stad wandelen. Daarna vonden we dat we een paar pintjes wel hadden verdiend, en terwijl we op het terras de stadsderby Sevilla-Real Betis konden volgen, konden we onze ”maagjes” vullen met gerstenat en Spaanse lekkernijen.

Written by