Vandaag een kort verslag, simpelweg omdat het een lange en vermoeiende dag was.

Na een prima overnachting en ontbijt in Freiburg zijn we om half 9 vertrokken en vlot via de autoweg naar Frankrijk gereden (ri. Belfort). Van daar secundair naar Pontarlier in de Jura. Prachtige rit, mooie wegen, bochten, omgeving en weer. Lunch in Morbier. Daarna verder gereden maar niet veel later gestopt om regenkleding aan te trekken.

Lunch-stop
Onderweg bij Pontarlier

Alternatieve route: via de Faucille, Gex en Genève zsm naar Thônes. Echter, eenmaal aan de Zwitserse kant van de bergen brak het zonnetje weer door en zweetten we ons kapot in onze regenkloffies, dus: uit die handel en terug naar de oorspronkelijke route navigeren.

Dat ging goed, via prachtige valleien, totdat de Deutsche Gründlichkeit van PST een storing aangaf. Na een korte stop de snelste weg naar een bmw-dealer in Annecy alwaar we om 5 voor 5 arriveerden.

Komplimenten voor de serviceverlening, maja voor hun waarschijnlijk dagelijkse kost 😉. Typisch ook dat – naast de twee aziatische volbloedjes van GJ en PSL – de hele parking daar vol stond met andere beemers, we nemen aan ter reparatie 😉. Vraag de schrijver deze niet naar de technische details, geen verstand van. In ieder geval werd ’t probleem opgelost en konden we de weg naar ons hotel gaan zoeken. Daar zijn we tegen 7 uur aangekomen.

Na 3 biertjes en een pizza iets na 9 uur moe het bed opgezocht. Morgen richting Alpe d’Huez. Bekend terrein voor ondergetekende 😀

A demain!

Written by