Exacte cijfers ontbreken, maar ongeveer 30 jaar geleden moet ik deze zin voor het eerst uitgesproken hebben. Gekscherend, maar toch met een bepaalde ondertoon. Een droom/doel moet er namelijk altijd zijn in een carrière. En dus ook in mijn motor-loopbaan.

Later werd de doelstelling bijgesteld: “Op mijn 50e rij ik naar de Noordkaap”, klonk het overtuigend. En toen het 50e levensjaar aanbrak, kwam een vleermuisvirus uit China de boel verzieken. Niet dat we de afgelopen jaren nergens geweest zijn (Dolomieten, Pyreneeën) maar toch dreigden we ons doel te missen.
Daarnaast is een reis naar de Noordkaap iets anders dan het spreekwoordelijke pakje sigaretten halen; door de enorme afstand ben je 3 à 4 weken onderweg. Dat is een luxe die niet iedereen zomaar heeft.  Een reis als deze is een uitdaging voor mens en machine. En portemonnee; Noorwegen is geen goedkoop land. En wat te denken van de grillen van het weer en/of de koude winters?

Hoog op de berg in de Pyreneeën, bij Pep, hebben we dit alles besproken binnen ons clubje van motorrijders/vrienden. Wouter en GJ besloten af te zien van ons volgende avontuur. Een besluit dat gerespecteerd wordt. Gelukkig was er andersom begrip voor het standpunt van PSL en ondergetekende waarbij als zwaarwegend argument geldt, dat we deze reis alleen kunnen of willen maken indien we hier fysiek en mentaal toe in staat zijn/worden geacht. Met andere woorden; Gaan nu we nog kunnen, en niet afwachten en naderhand spijt hebben als het om welke reden dan ook niet meer mogelijk is.

En zo mag ik hier en nu aankondigen dat onze volgende motortrip als doel heeft De Noordkaap! Of beter gezegd de reis naar en van De Noordkaap is het volgende doel. In 25 dagen rijden we naar het meest noordelijkste stukje vasteland van Europa en terug. Een reis van ruim 7000 km door Noorwegen, Zweden en Finland. Steden als Trondheim en Trømsø. De Lofoten-eilanden, Atlantic Road, Trollstigen en Geirangerfjord. Woeste natuur, verlaten landschappen, idyllische dorpjes. Te veel om op te noemen. Hoeft ook niet; via deze website kunnen de voorbereidingen gevolgd worden en tijdens onze reis plaatsen we dagelijkse verslagen van onze belevenissen.
Op bijgevoegd kaartje zijn de etappes te zien; via rood & groen rijden we náár de Noordkaap, via blauw & oranje keren we terug.

Ik vrees dat ik inmiddels groot ben……. hoogste tijd voor een mooi motor-avontuur!

Written by