Na een heerlijke nacht in het gekoelde verblijf stonden we lekker vroeg op. We hadden om 8:30 het ontbijt gereserveerd. Normaal kon je ontbijten tussen 9:00 en 10:00, maar voor ons viertjes maakten onze gastheer en gastvrouw graag een uitzondering. Of het kwam door de charmes van Peter ST. of dat ze ons liever zo snel mogelijk van het terrein af hadden was op het moment van afspreken nog niet duidelijk. Het ontbijt was net als het avondeten helemaal verzorgd met streekproducten. We hadden gisteravond een vegetarische maaltijd, iedereen vond dit heerlijk! Peter ST. heeft voor het eerst sinds hij zich kan herinneren een lekker ontbijt op in Frankrijk. Begonnen met een bakje aardbeien volgde al snel spek met eieren. Nadat we onze buikjes vol hadden ging onze bagage weer op de motoren en om 9:30 reden we weer van het terrein af. We hebben een kaartje meegekregen dus we zijn nog altijd welkom.

Vandaag stond een pittige route op het programma, 450 kilometers door prachtige gebieden. Toen we wegreden was het al 25 graden, het kwik steeg snel. Op het hoogtepunt van de dag tikte de thermometer de 34 graden aan. Tijden de eerste col zakte de temperatuur naarmate we hoger kwamen. Uiteindelijk hebben we een maximale hoogte vandaag van 1034 meter gehaald.

Onze eerste koffiestop was in een klein dorpje. Hier was de tijd stil blijven staan, aan het restaurant was al zeker 50 jaar niets meer veranderd. Zelfs de prijs was nog nooit aangepast. Het dametje achter de bar vroeg voor de 4 koppen koffie net zo veel als we op andere plekken voor één kopje betaalden.

Daarna gingen we weer snel verder, de wegen liepen prachtig door het glooiende landschap. Omdat we laat koffiepauze hadden genoten reden we wat langer door voordat we een lunchplek gingen zoeken. Uiteindelijk vonden we in Milau een leuk tentje waar er twee lekkere salades en 2 pizza’s werden besteld. Na het eten werden de motoren ook nog volgetankt en gingen we weer op pad voor het late middaggedeelte.

Eerst het prachtige uitzicht van de brug van Milau, wat een bouwwerk.

Het laatste gedeelte van de route waren smalle kronkelige wegen die niet echt opschoten. Volgens de navigatie zouden we nog 2 uur onderweg zijn voor net 100 kilometer.

Aangekomen in het hotel gingen we snel douchen om daarna lekker een hapje te gaan eten bij Buffalo Grill.

Written by