Na een prima nacht in onze B&B hotel keten in Noord Beaune wachtte ‘s morgens het ontbijt op ons. Hoewel (of misschien juist daardoor) dat de verwachtingen niet hoog waren, was het alleszins een redelijk ontbijtje.

Toen we echter wilden vertrekken bleek dat er een regenbui zich had ontwikkeld, precies boven Beaune. Het kon geen langdurige regen zijn, want elders was het volgens de voorspellingen droog. De motors werden beladen onder een boom en een beetje onwennig vertrokken we richting de Tol.

De regen stopte inderdaad snel en dus reden we door naar de eerste geplande Tankstop om ons te ontdoen van extra kledij.

Eenmaal in Lyon aangekomen reden we ons in een file. GJ leek bekend te zijn in Lyon en opperde een weg binnendoor/ door de stad. Dat schoot echter niet op en op advies van mijn navigatie besloot ik verderop weer aan te sluiten in de file. Samen met een tiental andere motorrijders baanden we ons een weg tussen de auto’s dus uiteindelijk schoot het prima op. Terug op de Peage reed ik door, omdat ik wist dat er een ”rendez-vous” waypoint was, in de route gezet om eventueel hier PSL te ontmoeten. Eenmaal aangekomen leerde de app dat ik ruime voorsprong had op mijn metgezellen en besloot ik rustig af te wachten en van het zonnetje te genieten.

Eenmaal herenigt aten we een broodje en werden de laatste snelweg-kilometers van deze trip afgelegd. We draaien de Ardèche in en het ware genieten begon.

De weg was voortreffelijk en alle drie genoten we met volle teugen van alles wat motorrijden zou aantrekkelijk maakt. De temperatuur liep flink op en bereikte waarden ruim boven de 30 graden.

Na een prachtige maar warme rit bereikten we onze slaapplek voor de nacht. Een waar paradijsje waar we met open armen werden ontvangen. Het verkoelende zwembad lachte ons toe en de gastheer en vrouw verzorgden ons perfect.

Precies op tijd voor het avondeten arriveerde PSL, rechtstreeks vanaf Alp d’ Huez waardoor de 4 musketiers compleet zijn en we gaan genieten van alles dat komen gaat.