De laatste dag van onze trip begint met een valse start; ons hotel blijkt niet erg bedreven te zijn in het naleven van de APG richtlijnen. Met name PSL weet dit niet te waarderen. Gevolg is dat de drie musketiers op heel verschillende momenten hun terugreis kunnen en willen aanvaarden. Hoewel GJ dit niet in eigen hand heeft; zijn accu geeft een laatste zucht. Met vereende krachten weten GJ en PSL de Tracer op andere gedachten te brengen.

Wat volgt is in eerste instantie een rit met afwijkende tankstops door het Pillertal en aansluitend de Hahntennjoch. Immers, de tanks zijn nog redelijk gevuld van de voorgaande dag en GJ riskeert het niet om zijn motor weer uit te schakelen. Via de Fernpass en Reute verlaten we Oostenrijk en rijden de Duitse Autobahn op.

Door het verschil in vertrektijd, tankstops, verkeer, en (aangepaste) snelheid blijkt dat we inmiddels op ruime afstand van elkaar, ieder voor zich, de thuisreis vervolgen. Via Whatsapp lokatie-deling en enkele telefoontjes houden we contact en volgen elkaars vorderingen. Ook onverwachte snelheidscontroles worden doorgegeven.

Rond de klok van 17 uur bereiken GJ en PST hun thuislokatie. PSL geeft enige tijd later blijk van zijn aankomst thuis. Een vermoeiende dag met heel veel autobahn kilometers en dito files, is gelukkig tot een goed eind gekomen.

___________________________________________________

Twee dagen later is de reis nog kort geëvalueerd met een hapje, geheel in stijl, bij een Italiaans restaurant. Hiermee is een onverwachte, prachtige, en heerlijke motortrip tot een eind gekomen. Wat Corona ons de komende maanden ook voorschotelt, dit neemt niemand ons meer af! En wat blijft het toch een fantastisch gebied om motor te rijden. Ondanks diverse eerdere trips hebben we toch weer nieuwe pareltjes ontdekt en genoten van de woeste Dolomieten.

De eerder dit jaar afgelaste Pyreneeën trip staat voor komend jaar op de kalender. Binnenkort maar eens samenkomen om de data te bepalen….

PST