Nadat PST gisteren al naar bedje is gegaan om goed uitgerust aan de volgende toerdag te beginnen besluiten PSL en GJ nog een laatste biertje in de plaatselijke kroeg te drinken. We raken in gesprek met twee Amerikaanse dames die we eerder op de dag hebben leren kennen tijdens de proeverij. De dames willen weten wat we voor de kost doen en of we al eens in Amerika zijn geweest. De dames willen heel graag in Europa gaan wonen, ze schamen zich nogal voor “hun” president. Één dame heeft overigens een belangrijke baan, ze is CEO van een eenmansbedrijf. Omdat we in twee hotels liggen moet GJ PST wakker bellen als hij naar huis gaat. GJ laat de telefoon een aantal keren overgaan, hij hoort de telefoon buiten op straat overgaan. Toch gebeurd er in eerste instantie vrij weinig, eigenlijk niets. Gelukkig hoort hij opeens gestommel, even later zacht het woord “vang”. De sleutels geven GJ toegang tot zijn nestje en de mannen slapen al snel voortreffelijk.

Vandaag hebben we een rustige start. Tijdens het ontbijt raken we weer in gesprek met twee Amerikanen, nu een ouder echtpaar die speciaal voor de proeverijen naar Schotland zijn gekomen. Ook deze aardige Amerikanen willen weer weten wat we voor de kost doen. Ze zijn superblij dat GJ bij de wegenwacht werkt, want ze hebben een huurautootje meegekregen waar ze de airco en de navigatie niet van aangezet krijgen. Na het ontbijt loopt GJ even mee, het huurautootje is een full option Mercedes GLA. De airco, iPad en de stoelverstelling worden uitgelegd en daarna kunnen de boys de reis starten. Tijdens de start gaat het bijna mis, GJ wil domino day gaan spelen. De motor van GJ staat erg scheef, nadat GJ de motor van de middenbok heeft geduwd is de motor direct topzwaar en valt half om. Bijna tegen de motor van PSL. Omdat GJ de motor tegen houdt en PSL erg zuinig is op zijn Africa Twin roept PSL de hulp in van PST om de motor weer helemaal rechtop te krijgen. Met vereende krachten is het klusje zo geklaard zonder schade. Het volgende momentje dient zich aan tijdens het wegrijden van PSL, hij vertrekt zoals je in Nederland ook zou vertrekken. Alle Schotten die op dat moment in de buurt waren geven positieve feedback aan PST, PSL was al in geen velden of wegen meer te bekennen. In Schotland rijden ook motorrijders links… PST en GJ worden door de twee Amerikaanse dames uitgezwaaid die toevallig ook vertrekken.

Eenmaal onderweg valt het ons op hoe mooi de route van vandaag is, we rijden bijna constant langs beekjes, meertjes en rivieren.

Na anderhalf uur hebben we onze eerste koffiepauze, PSL is tijdens deze motortocht ontzettend gegroeid als voorrijder. De route wordt steeds mooier, stukken van de route lijken op de omgeving Eifel en de Moezelstreek. De lunch nuttigen we in een skihut. PST neemt een berry brownie, hij blijft er ongerust over of Diana hem nog wel zal herkennen. We hebben vandaag een behoorlijk tempo, we arriveren rond 16.00 uur bij het hotel. Omdat we morgen alweer richting de ferry in Newcastle vertrekken besluiten we op tijd te douchen, daarna een hapje te eten en na een paar biertjes op tijd naar bed te gaan. Het zit er bijna op, wat is Schotland mooi!

Written by 

2 thoughts on “Dag 7 Dufftown – Stirling”

  1. Volgens mij rijden jullie met een heel nest engeltjes op jullie motorkoffers hahaha
    Bijna-domino met motors, wegrijden aan de goede kant voor Nederland, maar foute kant voor Schotland…
    Heel veel plezier en mooie veilige route nog gewenst!

Comments are closed.