Vandaag zijn de plannen iets aangepast. Omdat we om 15.00 uur bij een whisky distileerderij een proeverij hebben besluiten we om lekker vroeg op te staan. Alleen PSL en PST willen uitslapen en nemen een kortere route dan gepland. GJ heeft de wekker om 6.30 gezet. Om 6.35 vraagt PST voorzichtig wiens wekker kabaal maakt….

Om 8.00 uur vertrekt GJ voor de volledige route van deze dag, ruim 220 kilometer. Met een heel klein beetje geluk ziet GJ het monster van Loch Ness. Het weer en de route is wederom prachtig, het is wel te merken dat we iets zuidelijker zitten. Waar we gisteren nog tientallen kilometers konden rijden zonder bebouwing te zien liggen, vandaag loopt de route door een aantal kleinere dorpjes.

Het meer van Loch Ness ligt er zo glad als een biljartlaken bij. Nessie is in geen velden of wegen te bekennen. Wel rijden er behoorlijk wat Nederlanders langs het meer, tot nu toe één van de drukkere straten in onze route.

GJ ziet opeens de motoren van PST en PSL staan. Nadat GJ zijn stalen ros ook aan de kant heeft gezet drinken we weer samen een dubbele espresso.

Het laatste stukje van de route lijkt veel op zuid Limburg, heuvelachtig en veel koeien in de wei.

Lekker vroeg arriveren we bij ons hotelletje in Dufftown. Nadat we ons opgefrist hebben maken we een wandeling door het dorpje. We lunchen bij een zaak waar PST volgend jaar niet perse weer hoeft te lunchen. Als we naar onze proeverij wandelen heeft PST een flinke smile. Omdat het heen een kilometer bergaf wandelen is moeten we terug…….met de taxi. Onze reisleider heeft alvast een kaartje van een taxibedrijf geregeld.

Vergezeld door een stralend zonnetje wandelen we naar beneden. Voor ons alle drie als niet wisky-drinkers best spannend, wat gaan we wijzer worden?

Stipt om 15.00 uur beginnen we met een inleidend filmpje over het ontstaan van de distileerderij. PST heeft al van te voren gezegd dat hij geen onzin over eigen bronnen wil horen, dat heeft hij vaak genoeg gehoord bij de bierbrouwerijen waar hij als horeca tijger op bezoek is geweest. Ook hier hebben ze uiteraard hun eigen watervoorziening, om de kwaliteit van het water uit het beekje te waarborgen hebben ze het land rondom “hun” beek gekocht zodat er geen vervuiling in het water terecht kan komen. Daarna volgt een indrukwekkende rondleiding, wat liggen er veel vaten te rijpen. Als afsluiting mogen we 5 soorten wisky proeven, ieder heeft zijn eigen voorkeur.

We besluiten onze gezonde levensstijl voort te zetten en weer naar Dufftown te wandelen. PST maakt zich zorgen of hij nog wel van Diana mee mag op motorvakantie. Al zijn kleding begint te fladderen rondom zijn goddelijke lichaam.

In een plaatselijke pub kiezen we toch voor een biertje. Strakjes nog een hapje eten en dan hebben we deze dag er ook weer op zitten. Tot morgen!

Written by 

4 thoughts on “Dag 6 Dingwall – Dufftown”

    1. Hoi Peter, volgende keer de proeverij ná het eten reserveren? Als trouwe volger van jullie reis kan ik geen chocola maken van je commentaar

  1. Voor Marjo: Valley of the deerafchfdbfffrssvbgdfvgbvvvcvvccdbcssgbg *hik*

Comments are closed.