Wat zijn we verstandige mannen geworden. Gisteravond wederom op tijd het bedje opgezocht, dit keer met een goede reden. Beide Peter Pelleboeren hadden op de diverse apps onweersbuien voor vandaag aangetroffen. Daarom waren we een half uur eerder opgestaan, zodat we het eerste stuk van de route nog droog zouden kunnen rijden. De apps lagen niet altijd op één lijn, soms zou het om 16.00 uur losbarsten, soms om 14.00 en een enkele Italiaanse app gaf zelfs 12.00 uur aan.

Natuurlijk begonnen we met een stevig ontbijtje, klokslag 7.30 zaten we aan de verse koffie met rührei. Tijdens het ontbijt ook alvast de keuze voor het avondeten gemaakt zodat de keuken voldoende tijd had om alles in huis te halen.

Rond 9.15 waren we onderweg, het eerste stuk van de route was hetzelfde dan gisteren. Geen straf, mooie bochten en wisselend uitzicht. PST was vermanend toe gesproken door het opperhoofd uit Nederland, hij moest ervoor zorgen dat de roede bij elkaar bleef. Uiteraard!!!

PSL en GJ stonden bovenop een mooie bergpas toen bij GJ de route automatisch ging herberekenen…Gelukkig was PSL nog als trouw lid van de roede in de buurt, dus kon de route verder gevolgd worden. Onder aan de bergpas een telefoontje gepleegd met PST, hij had ook een alternatieve route gereden. Wel zo mooi dat hij deze maar alvast opgeslagen had voor een volgende keer. We spraken af bij het volgende routepunt weer bij elkaar te komen zodat we geen klachten van het opperhoofd zouden krijgen. Koffie werd vandaag overgeslagen, elke kilometer op droog wegdek was mooi meegenomen.

De route was prachtig, het verkeer viel reuze mee dus we konden lekker door kachelen. Daar waar PST de route als voorrijder al aan het verkennen was, stonden PSL en GJ een tijdje stil voor wegwerkzaamheden. Achter hun stond een sportieve Porsche en een Ferrari. Toen de weg eenmaal vrijgegeven werd konden we onze leider gaan opzoeken, gelukkig hadden we PST redelijk snel ingehaald en konden we achter een rij andere motoren aan rijden. Hier was het wel wat drukker, er reden ook verschillende auto’s de coll op. Bergaf komt opeens de Ferrari als een idioot langs vliegen. Hij haalt in een blinde bocht buitenom anderen in, leuk als je van de andere kant omhoog aan komt tuffen… na een paar kilometer zijn er weer wegwerkzaamheden en de motoren sluiten allemaal aan bij het verkeerslicht. Toen we weer door konden rijden zaten de Porsche en de Ferrari weer snel achter ons, we waren alle drie op onze hoede dat ze op een gek punt opeens naast of voor ons zouden zitten. Gelukkig haakten beide sportauto’s onder aan de passo Giau af zodat we weer lekker voor ons konden kijken.

Rond 12.30 uur gestopt voor een lekkere lunch, vandaag had iedereen zijn bordje leeg. Daarna gingen we weer verder voor de laatste 55 kilometer, het was nog altijd droog en zonnig.

De route was prachtig, klein minpuntje waren de vele gekleurde flitspalen. Maar, brave jongens als wij zijn, we verwachten niet al te veel post uit Italië…

15 kilometer voor het einde van de route is nog overleg. Zou een extra lusje nog kunnen voor het onweer losbarst? Uiteindelijk besloten we toch maar naar het hotel te rijden, droog aangekomen maar in de verte rommelde het al. Nadat de motoren verzorgd waren besloten we nog maar een extra middagdutje in te lassen, morgen is er weer een serieuze rit voor de boeg.

Written by 

One thought on “Dag 6 alternatieve route”

Comments are closed.