Nadat we gisteren als verstandige mannen op tijd naar bed waren gegaan stonden we alle drie stipt om 8.00 uur in de ontbijtzaal. Het ontbijt was als vanouds, keuze genoeg en erg lekker! Na het ontbijt werden er nog enkele faxen verstuurd en rond 9.00 uur werd de route gestart. Er stonden mooie passen op het programma, het weer was prima dus het beloofde een mooie dag te worden.

Na een glooiende start met steeds meer bochtenwerk werd de eerste koffiestop rond elf uur gemaakt. De koffie was prima en achteraf ook nog erg goedkoop. Alleen het sanitair van het eenvoudige établissement kon de beide Peters niet bekoren. Gelukkig had PST na het ontbijt een pilletje geslikt waardoor hij de komende week niet meer naar het toilet hoeft te gaan. De route werd weer vervolgd totdat we voor de derde keer een bord tegen kwamen dat de weg afgesloten was. Nu hebben de drie musketiers aan één ding een hekel, afwijken van de route. Dus, GJ werd als smalste motor (geen vario mega zijkoffers) langs een hekwerk wat dwars over de weg stond gedirigeerd om te kijken of de weg toch te berijden was. Na twee kilometer stond GJ oog in oog met een gapend gat in het wegdek, een groot aantal betonnen rioolpijpen en niet in de laatste plaats twee wegwerkers die met een subtiele blik de motorrijder die drie borden en een hek had genegeerd duidelijk maakten dat draaien de enige optie was. GJ gedraaid, op de terugweg tegen PST gezegd dat we de U route moesten volgen, alleen werkt dat niet zo in Italië tussen twee bergen. Na wat op en neer geslinger werd een alternatieve route ingezet. We hadden de afspraak om bij elkaar te blijven om samen naar routepunt 16 te rijden. Dat ging goed totdat de voorste rijder besloot om even de 180 km/h aan te tikken. De middelste rijder haakte af en ging zijn eigen weg. De laatste rijder die opeens middelste rijder werd probeerde de eerste rijder weer in te halen en bij een afrit na de tunnel waren er weer twee van de drie herenigd. Na een paar minuten gewacht te hebben besloten PST en GJ om toch al verder te rijden naar routepunt 16, 35 kilometer saai recht toe, recht aan. Gelukkig werd vanaf routepunt 16 de route weer heel mooi, vele haarspeldbochten en fijn asfalt. En zowaar, langs de kant staat PSL foto’s te maken. Na een paar kilometer zag PST een pizzeria langs de weg liggen, een perfecte locatie voor de lunch. We hadden tijdens het ontbijt al doorgegeven dat we bij het hotel pizza zouden eten, daarom werd er nu voor scherpe spaghetti gekozen.

Daarna werd de route weer vervolgd en na wat leuke kilometers troffen we weer een afsluiting. Besloten werd om het hotel als eindpunt in te voeren en we kregen alsnog een mooie alternatieve route. We kwamen langs vele wijnvelden, mooie authentieke dorpskernen en heldere meertjes. Rond vier uur stonden de motoren weer netjes verzorgd in de garagebox en gingen we geheel volgens traditie genieten van een heerlijk biertje. Tot morgen!

One Reply to “Dag 4 rondrit Zuid”

  1. Wat zei GJ tegen de wegwerkers: “ohhhhh, ik dacht dat hek er stond zodat er extra slinger met motorrijden is?”
    Veel plezier heren!

Comments are closed.