Vandaag officieel begonnen aan de terugweg. Vandaag een rit van cal paller naar het plaatsje Mollo net tegen de Franse grens aan.

Na een reeds welbekend ontbijt werden de paarden klaar gemaakt. Na het fooien potje van Pep tot de nok toe gevuld werd en er vele thank you’s en schouderkloppen over en weer uitgedeeld werden begaven we ons richting Andorra.

De route hadden we iets ingekort. De komende dagen staan ons genoeg kilometers te wachten en dan een dag rustig aan zou niet verkeerd zijn. Daarnaast waren de boodschappenlijstjes van de heren lang genoeg om bijna de hele rit te vullen richting Andorra.

Wouter had nogal behoefte aan olie. Of althans de motor. Geert-Jan had een mopje verteld en zo hard gelachen dat hij uit z’n korte broek was gescheurd. Peter st ging als een ware romanticus op pad en zocht parfum om t vrouwtje te verrassen. En Peter sl zocht een goede fles zeep. Uh pardon zeup.

Na een waar examen te hebben moeten afleggen in de straten van Andorra stad. Ik denk dat menig motorrijder niet zo behendig om alle auto’s motors fietsers en voetgangers heen hadden kunnen slalommen als de vier musketiers. Het werd toch te heet onder onze voeten en beteuterd reden we, alle boodschappen plannen ten spijt, door. Hier was geen beginnen aan.

Echter bleek dat net onder de top van het hoogste punt van onze reis, een nette 2200 meter, er toch een waar shoppings-paradijs lag. Nadat het parkeren even wat moeite kostte en Peter st in het Spaans kreeg te horen hier niet te mogen parkeren werden de motoren geparkeerd.

Sinds dat Peter st de nieuwe motor heeft ontwaakt een ware motor agent in hem. Hij parkeerd het ros overal en zwaait zelfs naar collega’s die zelfs nietsvermoedend terug zwaaien.

De weg van Andorra naar mollo was er eentje van een mooie glooiende kwaliteit. Dit stemde iedereen tevreden.

Aangekomen in Mollo werd er in motorbroek een drankje gedaan en maakten we ons op voor het avond eten.

Tot slot. De navel truitjes ofwel de crop tops zijn het helemaal dit seizoen. Het maakt niet uit welk figuur je hebt en of je man of vrouw bent. Het kan allemaal!

Written by