Het is zover, de reis naar en door Schotland gaat vandaag dan toch echt beginnen.

Volgens de reisplanning verzamelen we om 12.00 uur bij PST voor een kop koffie waarna we om 12.30 vertrekken. Echter, van te voren wordt er nog af en toe via de Slack app overleg gepleegd. Er zijn zelfs reizigers die hun hele bepakking opnieuw moeten ordenen omdat de kans bestaat dat de hut op de ferry niet zo groot is en geen grote tassen kan herbergen.

Rond 12.00 uur is het voltallige reisgezelschap aanwezig. Ook zijn er veel uitzwaaiers. Helaas is ook Wouter onder de uitzwaaiers, één van onze vaste BCB rijders. Wouter zou mee gaan op deze trip, helaas hebben Sandra en Wouter elkaar nu hard nodig. We denken aan jullie!

Er wordt nog koortsachtig overleg gepleegd of de regenpakken mee mogen. GJ heeft het al (standaard) aan, de beide Peters twijfelen.

Rond 12.30 worden de motoren gestart en na 900 meter zitten we op de A2 richting Amsterdam.

PSL heeft buienradar gecheckt, na Weert zou het droog zijn. Peter heeft gelijk, de regen stopt ter hoogte van Weert. Wel krijgen we nog een fikse bui ter hoogte van Maarheeze en Den Bosch maar dat mag de pret niet drukken.

We rijden in één ruk door naar IJmuiden en stoppen bij de ferry om in te checken. Eerst onze reservering laten checken en dan langs de douane, gelukkig heeft niemand iets zodanig op zijn kerfstok dat hij niet mee mag. Alleen de ID van PST moet 2 x gescand worden, geen idee waarom..😇

Dan gaat het gebeuren, we mogen de motoren in de ferry rijden en zelf met spanbanden vastzetten. De motoren moeten zo strak langs de wand van de ferry worden geparkeerd dat PST niet eens kan afstappen. Waarschijnlijk door de afmetingen van de BMW…

Als de motoren vastgesjord staan mogen we naar de hut. PST is al onderweg, PSL en GJ lopen samen. PSL en GJ zijn al omgekleed en opgefrist als PST binnenkomt, eindelijk de hut gevonden. PSL heeft wel eens een tweepersoons hut gehad die ruimer was.

Omdat in de vierpersoonshut uitklapbare stapelbedden zitten hebben PSL en GJ (beiden ex-sigma leden en dus alert op gevaar) besloten dat PST beneden mag liggen. Nadat we alle natte kleding te drogen hebben gehangen (temperatuur in de hut is ruim 25 graden) gaan we voor onze eerste biertje.

Omdat onze hut op de 4de etage ligt en de skybar op de 11 etage ligt hebben we een flinke wandeling voor de boeg. Aangekomen op de 9e etage kiezen beide Peters voor de lift. Helaas gaat deze maar tot 10, moeten de mannen met de trap omlaag naar 9 en dan buitenom naar de 11 etage.

Daar aangekomen hebben we een prima plekje gevonden waar we een lekker biertje voor het eten kunnen nuttigen. Het goede nieuws is dat PST totaal geen last van het varen heeft, hopelijk blijft dit zo.

Voor iedereen die liever een kort verslag wil lezen:

Tussen Utrecht en Amsterdam was er traject controle….

Update: de lift is eerst naar de 4e verdieping gegaan, toen pas naar 10…

Written by 

One thought on “Dag 1 Echt-Ijmuiden”

  1. Ik verheug me weer op de mooi geschreven dagverslagen. Veel plezier alledrie.

Comments are closed.